Sevardheter på Koh Phi Phi

Sevärdheter och utflykter på Koh Phi PhiUtsiktspunkt viewpoint på Koh Phi Phi

Guide till aktiviteter och sevärdheter

Här nedan har vi listat en del saker att göra och beskåda på Koh Phi Phi såsom utflykter, sevärdheter och aktiviteter


Gå till "Viewpoint" utsiktsplatsen

Missa inte Viewpoint med en betagande utsikt över Koh Phi Phi. Promenaden från Ton Sai tar ca 10 min. till början på sluttningen och därefter är det en tuff väg upp längs trappor och branta stigar. Räkna med att det tar ca 30 min att gå upp i lugnt tempo och ca 20 min om du går raskt. Det finns också gott om rastplatser längs trapporna som du kan vila på om du blir trött.

Glöm inte ta med mycket vatten, det är jobbigt eftersom stigningen är 186 meter! Det finns faktiskt en liten kiosk uppe på toppen där man kan köpa godis, vatten och läsk. Perfekt för en fika till denna utsikt! Det finns t.o.m. hängmattor att vila sig i om man vill.

För att komma hit, gå från Reggae Bar mot Loh Dalum Bay, så ser du skyltar mot "viewpoint. Den bästa tiden att klättra upp hit är innan kl 10:00 på förmiddagen då sikten är som bäst och färgerna som starkast, det är fktiskt stor skillnad mot eftermiddagen. På förmiddagen har det heller inte hunnit bli så varmt som det kan vara runt ett snåret. sevärdheter på Koh Phi Phi viewpoint
Gå trapporna upp till phi phi viewpoint. En fantastisk utsikt möter digMaya Bay på Koh Phi Phi

Utflykt till Maya Bay (maya beach)

Att åka till Maya Bay är en trevlig tur och det är framförallt hänförande vackert med stranden, bukten och kalkstensklipporna. Missa inte Maya Bay! Här spelades filmen "The Beach" in och vill du komma iland på stranden tas en liten avgift ut (inte alltid dock).
Läs vår guide om Maya Bay här


Utflykt till Wang Long Bay

Utsiktspunkt på Koh Phi Phi Wang Long ligger på den otillgängliga västra sidan om huvudön Phi Phi Don, bortanför Tonsai bay. Hit åker många dykare på ön då stället är känt för att hysa spektakulära undervattensgrottor. Men hit åker du med fördel också bara för att beskåda de lodrätta klippväggarna och snorkla i det turkosa vattnet. Här finns massor av marint liv och koraller i alla färger. Boka tur från ditt hotell eller en resebyrå i Ton Sai village.


Dykning och snorkling på Koh Phi Phi

Inte mycket att säga om detta annat än denna sevärdhet är otroligt bra på Koh Phi Phi, därför bör det ändå nämnas på denna sida. Läs våra fullmatade guider nedan som berättar allt om dykning och snorkling på Koh Phi Phi.
Läs mer om dykning på Koh Phi Phi
Läs mer om snorkling på Koh Phi Phi


Viking cave grotta Koh Phi Phi

Utflykt till Viking cave

I Viking cave grottan finns ristningar av kinesiska djonker som liknar vikingaskepp. Ristningarna är några århundraden gamla och en förklaring till legenden om närvaron av vikingar på andamankusten. Vill du åka hit och titta anordnas turer från Ton SaiUtflykt till Monkey Beach

Utsiktspunkt på Koh Phi Phi Detta är också en sån där sak man inte ska missa när man åker till Phi Phi öarna. Det låter som en klysha och turistfälla kanske men så är det inte. Det är en trevlig tur och det är framförallt hänförande vackert med stranden, bukten och kalkstensklipporna. Missa inte Maya Bay! Här spelades filmen "The Beach" in och vill du komma iland på stranden tas en liten avgift ut (inte alltid dock).
Läs vår guide om Monkey Beach här


Havsfiske fisketurer på Koh Phi Phi

Du kan hyra dig en longtailbåt vid Ton Sai bukten och ge dig ut på fisketur, då ingår även utrustning om du önskar. Oftast kör man kring 13:30 til 18:30 på kvällen och att hyra en båt med guide kostar ca 2500 Bath, se bild på fiskeguiden vid Ton Sai nedan. Man kan få många olika arter, tex barracuda. En av guiderna som anordnar turer är Rob’s Sports Fishing & Tour, du når honom på nr 084-0572311 eller 080-1488030.

sevärdheter på Koh Phi Phi Wang Long båttur
Hyr dig en fiskeguide och longtail båt och åk ut och djuphavsfiska!


Utsiktspunkt på Koh Phi Phi

Utflykt till Phi Phi Leh

Koh Phi Phi Leh är systern till Koh Phi Phi Don och det är inte bara Maya bay som förjänar en visit på denna en av thailands absolut vackraste öar. Läs vår fullmatade guide om allt om besöket på Koh Phi Phi Leh
Läs vår guide om Monkey Beach härThaimat matlagningskurs Koh Phi Phi

Det finns bra möjligheter till att lära sig lite om thaimatlagning i Phi Phi Don Village (Ton Sai village). Pum's Cookery School ordnar med kurser vid 3 tillfällen dagligen, där de startar 11:00, 16:00 och 18:00. Du kan välja mellan 90 minuters eller 180 minuters längd. Tel: +66 (0)81 521 8904 , du hittar dem i centrala Ton Sai Village.


Yoga kurs Koh Phi Phi

Kursen hålls på taket till Calitos bar varje dag (förutom fredag) mellan 17:30 och 19:00. Man är aldrig mer än 10 personer på yogan. Läraren är fullt kvalificerad och mycket omtyckt.


Bergsklättring på Koh Phi Phi

Tonsai Tower of Phi Phi är en lodrätt klätterklippvägg som i dagsläget har ca 25 leder att välja mellan, både för nybörjare och avancerade bergsklättrare. Det är butiken Cat climbing shop som ligger nära Café de la Bohème som kan ta dig med på en guidad klättertur och ordna med utrustning.


Allmänna Båtutflykter - hyr en longtailbåt

Båtutflykt longtail Koh Phi Phi Båtturer kan organiseras från nästan alla stränder på Ko Phi Phi, genom någon resebyrå eller från de flesta hotellreceptioner. Man hämtas ofta runt 10:00 på förmiddagen för att återvända vid ca 16:00. Kostnaderna varierar men en longtail båt tur kostar normalt runt 550B per person, och en stor båt runt 650B. Fördelen med den stora är att den ger mer skugga, men longtails tenderar å andra sidan att besöka fler stränder. Om du hyr en hel longtail, se till att ange exakt vilka stränder du vill besöka innan du lämnar. Dessa resor omfattar normalt också lunch. Om du vill göra din egen resa, är taxibåtar lätt att organisera också. Om du vill hyra din egen longtail båt runt ön, så kommer det att kosta dig ca 2.000 B efter lite prutning.


Kajak - havskajak runt Koh Phi Phi

Gör något mer annorlunda och trevligt, ta en rundtur längs Ko Phi Phis kust med havskajak. Ett förvånansvärt enkelt sätt att ta sig runt, särskilt om du väljer en tandem kajak, Detta är ett bra sätt att se de fina klippformationer och paradis stränder som finns runt ön. Kajaker kan hyras för ca 100-150B en timme eller 500B per dag. Var noga med att kontrollera de villkor och ta med dig mycket vatten och en solhatt.


Hiking och Trekking till fots

Ko Phi Phi har ju inga bilar men däremot gott om mysiga små stigar och leder som ringlar sig överallt längs ön. Se till att köpa en guidebok med dig så du kan se dessa leder tydligt i kartan. Stranden Loh Ba Gao Beach har en hel del leder och det har här blivit populärt med trekking hos strandens besökare. Då det gäller trekking på ko phi phi så är den bästa idén är att börja tidigt på morgonen och ta med mycket vatten samt solhatt.

sevärdheter på Koh Phi Phi Wang Long båttur
Det finns massor av fina vandringsleder och trekkingturer på koh phi phi
sevärdheter på Koh Phi Phi Wang Long båttur
Wang Long på Koh Phi Phi är värd en longtail båttur, väldigt vackert!
sevärdheter på Koh Phi Phi Fiska i Thailand

Besökarnas egna tips & kommentarer om sevärdheter

Insänt av:
Okänd
Akta dig för fisken, den kan bitas

Skriv gärna ett litet tips eller kommentar om sevärdheter som andra kan läsa

Namn
Ditt tips/kommentar

Skriv kod
Skriv denna kod i fältet till vänsterHotell bungalow med pool i thailand.