Sjukdomar i Thailand - Seder och bruk på Koh Phi Phi

Bete dig "korrekt" i Thailand och Koh Phi Phi

Tips om sjukdomar och Seder och bruk - vett och etikett på Koh Phi Phi?

Tänk på att alltid vara vänlig, artig och lugn och att le även när det verkar svårt. Det kommer att hjälpa mycket och öppna många dörrar. Har du klagomål så försök hellre förklara än att kräva. Det är inte säkert att de förstår dina krav. När du känner dig kränkt eller lurad, tänk efter om du tycker att det är värt krångel och bråk eller om du kanske ska följa den sanna thailändska traditionen "Mai Pen Rai" vilket betyder "strunt samma" ... och fortsätt att le. Seder och bruk sjukdomar Koh Phi Phi

Kom ihåg att du är en besökare och behandla lokalbefolkningen och miljön med respekt. Försök att smälta in i stället för att sticka ut, dina seder är inte standard här. Till exempel: Thailändare känner sig kränkta av nakenhet och anständiga kläder på religiösa platser är ett krav. Att tappa tålamodet offentligt innebär att förlora ansiktet och får dig ingenstans. Med tanke på hur många turister som redan varit i Thailand och hur många av dem som ”misskött” sig så återspeglas det självklart i synen på framtida besökare.

Att sova under kokospalmer är inte så avkopplande som det verkar eftersom en av dessa nötter kanske beslutar sig för att falla ner precis när du är där. Får du en kokosnöt i huvudet är risken stor att du får ett bryskt slut på din semester. Det finns inga gatlyktor men massor av mörka områden med gott om hinder, så skaffa dig en bra ficklampa. Det gör stor skillnad när man vinglar hem efter en lång festnatt.

Droger av alla slag är lika olagligt på Koh Phi Phi som överallt annars. Det finns hemliga poliser och även mycket lite innehav hanteras som ett stort brott! I bästa fall innebär det endast ekonomisk katastrof eller vistelseförbud i hela Asien! Men det kan bli än värre straff som fängelse i Thailand. De flesta känner nog till skillnaderna mellan thailändska och svenska fängelser. En vistelse i svenskt fängelse är som en semester jämförelsevist.

Om du blir sjuk eller råkar ut för en mindre olycka, kan du hitta första hjälpen, professionell medicinsk vård, medicin och goda råd i sjukvårdskliniken som ligger ganska nära piren i Tonsai Bay, mellan The Beach Club och Phi Phi Siland Cabana Hotel.

Nu till några tips för att undvika obehagliga avbrott på din värdefulla semester. Människor som kommer till tropikerna för första gången underskattar alltid några faror med det annars så underbara klimatet och miljön.


Myggmedel myggor och mygggift Koh Phi Phi

Myggor i Thailand - myggmedel

Du har säkert hört om den, myggan. Myggorna älskar att suga på dig på kvällarna, och när som helst när du vistas i djungeln. Försök att inte klia sönder myggbetten för då är det åter risk för infektioner. Det finns gott om myggmedel och myggift att köpa i affärerna. Ett billigt och mycket effektivt alternativ är en salva som kallas Yah Mong. Denna fantastiska kräm håller dem borta, stoppar klåda och luktar gott. Den hjälper för många andra saker också. En mirakelkräm… Undvik dock känsliga områden som ögon och liknade.


Uttorkning

Du kommer att svettas mycket och du måste fylla din vätskeförlust genom dricka mycket vatten. 5 liter om dagen är en tumregel. Öl och annan alkoholhaltig dryck kan dock inte räknas in här då det oftast har motsatt effekt. Färsk kokosnötjuice är dock ett naturligt vätskeersättningsmedel.


Solskyddsmedel solhatt solkrämer Thailand Koh Phi Phi

Solen solskyddsmedel solkräm Thailand

Anpassa dig långsamt till solen, använd solhatt. Så lite som 20 minuter på stranden är väldigt mycket för en vit västerlänning. De brännande strålarna får du även i skuggan, genom reflektion av havet. Solskyddsmedel och en bra solkräm är ett måste och använd en tröja när du snorklar. Om du ändå bränner dig så är Aloe Vera bäst och mest effektivt.


Fengues eller svamp

Inte farligt men det kliar nåt fruktansvärt. Svampen frodas i det fuktiga klimat och av de fuktiga kläderna. Förhindra den genom att använda talk vilket också kyler bra. Torka dina handdukar i solen. Om det är för sent kan du köpa lindrande krämer på apoteket.

Tips från butiken!

Se alla erbjudanden i butiken   Värmeslag

Värmeslag: Solen igen, bäst är att alltid bära hatt. Att var i havet och bada är uppfriskande men om man är i för länge så får huvudet ta all värme, din kropp kan inte svettas och kroppens naturliga processer stängs av. Om du känner dig illamående, febrig och yr, kontakta omedelbart läkare.


Den lokala thailändska maten

Den är bra och välsmakande men du måste vänja sig vid det. Ta det lugnt med alltför kryddiga grejer och undvik sallader med inlagda skaldjur. De kan få dig att springa på toaletten otrevligt ofta…... Kinesiskt grönt te och rissoppa utmärkta för att lugna ner en orolig mage.


Undvik infektioner

Även små repor kan förvandlas till elaka infektioner om de inte behandlas rätt. Håll sår torra och rena och använder massor av jod. Om det blir värre bör du uppsöka en sjuksköterska.Besökarnas egna tips & kommentarer om seder

Insänt av:
Nils
Otroligt bra kommentar Måns!!!
Insänt av:
Måns
Man svettas i vatten

Skriv gärna ett litet tips eller kommentar om seder som andra kan läsa

Namn
Ditt tips/kommentar

Skriv kod
Skriv denna kod i fältet till vänsterHotell bungalow med pool i thailand.