Fakta och information om Koh Phi Phi turistinformation

Fakta om Koh Phi Phi - allmän blandad informationAllmänt om Koh Phi Phi

Mitt i andamanhavet, mellan Krabi och Phuket ligger den fantastiska ön Koh Phi Phi. Men egentligen kallas området för Phi Phi Ilands då ö-gruppen består av 6 öar. Huvudön som är störst heter Phi Phi Don och den näst största systerön heter Phi Phi Leh.

Då dessa öar tillhör en nationalpark, Hat Noppharat TharaKoh Phi Phi National Marine Park, så finns det oftast inga försäljare på stränderna. Uthyrningen av solstolar är begränsad och enkla solstolar finns vid Ton Sai för ca. 80 Baht. De flesta njuter trots allt av att ligga under träden och få välbehövlig svalka. På andra stränder finns det solstolar vid hotellen, men de är ganska få. Många anser att Koh Phi Phi ligger högt upp på listan då det gäller dykning och undervattensliv, och det stämmer verkligen. Se till att snorkla och titta dig omkring under vattenytan då du är här.

Turister som flyger in i Thailand från Sverige behöver inte ha något speciellt visum till Thailand för att få lov att vistas i landet. Tänk på att det är lag på att alltid ha med passet, vart man än går i Thailand!

Thailand kallades för Siam fram till 1939, sedan döptes det om till Prathet Thai – ungefärligen fri nation – och det heter det så än idag. Under åren 1945-1949 kallade man landet för Siam igen, men bytte tillbaka till Prathet Thai (eller helt enkelt, Thailand) igen. Den totalitära monarkin avskaffades år 1932, men ersattes tråkigt nog av en militär regering som förtryckte landet i 60 års tid.Tips från butiken!

Se alla erbjudanden i butiken   

Mer fakta om Phi phi öarna

Phi Phi Island är en del av Krabiprovinsen och ligger alltså på Thailands västkust. Ko Phi Phi Don är den största ön i gruppen och är också den enda av öarna med permanent befolkning. Trots det är det ändå stränderna på den näst största ön, Ko Phi Phi Lee, som besöks av de flesta människorna. Resten av öarna i gruppen, inklusive Bida Nok, Bida Noi och Bamboo Island (Ko Mai Phai), är inte mycket mer än stora kalkstenklippor som skjuter ut i havet. Phi Phi Don var befolkat av muslimska fiskare under slutet av 1940-talet och blev senare en kokosnötplantage. Idag är fortfarande den thailändska befolkningen av Phi Phi Don mer än 80% muslimer medans Thailands befolkning i sin helhet är mestadels buddister. Öarna blev världskända när Ko Phi Phi Leh användes som inspelningsplats för den brittisk-amerikanska filmen ”The Beach” från 2000.


Historia ko phi phi

Utifrån arkeologiska fynd man gjort i området kring Phi Phi öarna tror man att detta är ett av de äldsta samhällena i Thailand som t.o.m går tillbaka till förhistorisk tid.


Ta sig till Koh Phi Phi och bo på ön - Spara tusenlappar!

Bästa och billigaste sättet att spara tusenlappar på är att boka billig flygstol till Thailand, Phuket eller Krabi och därefter sköta hotellbokningen själv. Detta är inte alls krångligt numera och tar bara några minuter, även för den ovane. Därefter bokar du hotell och då skall du välja de två bästa och mest ansedda organisationerna för hotell i Thailand, R24 och Agoda. I vår hotellbokningsavdelning här på Kohchangportalen letar du fram, jämför hotell och bokar snabbt och smidigt från båda dessa organisationerna. Räkna med helt andra hotellpriser om du bokar själv med oss än om du går via researrangör eller direkt till Hotellet. Att hitta en rymlig och 4-stjärnig bungalow vid stranden mellan 500-1000:- per natt för hela familjen är fullt realistiskt och normalt. Många väljer att boka ca 4-5 nätter på olika hotell/platser för att variera sig och se mer av landet. Att boka hotell är mycket smidigt och inte alls något krångel. Det tar någon minut och du får direkt efter utförd bokning en PDF bokningsbekräftelse. Väljer du dessa metoder ovan garanterar vi att du sparar åtskilliga tusenlappar på din resa för samma eller bättre kvalité på omgivning och boende.

Gå till Hotellbokningen för Thailand, Koh Phi Phi
Så här tar du dig till Koh Phi Phi från flygplatsen


Geografi ko phi phi

Det finns sex öar i den grupp som kallas Phi Phi. De ligger 50 km sydost om Phuket och är en del av Hadnopparattara-Koh Phi Phi National Park som är hem för ett överflöd av koraller och marint liv. Här finns kalkstensberg med klippor, grottor och långa vita sandstränder. Phi Phi Don och Phi Phi Lee är de största och mest kända av öarna.


Klimat koh phi phi

Vädret i området är tropiskt och det finns bara två årstider. Den heta årstiden från januari till april och regnperioden från maj till december. Temperaturen under året är i genomsnitt 25 ° C till 32 ° C och den årliga nederbörden är i genomsnitt 2568.5mm per år.
Läs mer om klimatet på Phi Phi här


Lokal mat Koh phi phi

Förr i tiden bodde många thailändare vid vattnet och matlagning präglades av detta. Fisk, skaldjur, växter och örter var de viktigaste ingredienserna. Kött förekom sällan och vid de tillfällen de serverades var det i strimlad form med örter och kryddor. Kineserna införde stekningen och friteringen av mat som snabbt blev ett naturligt tillagningsalternativ till den traditionella matlagningen med kokning, bakning eller grillning.
Läs vår restaurang guide för Koh Phi Phi


Tsunamin 2004 och hur den påverkade Koh phi phi

Den 26 december 2004 ödelades en stor del av den bebodda delen av Phi Phi Don av tsunamin i Indiska oceanen. Öns största by, Ton Sai, var till största del bebyggd på det sandiga näset mellan två långa höga kalkstensåsar. På båda sidor om Ton Sai var det halvcirkelformade vikar kantade av stränder. Näset var mindre än två meter över havet. Strax efter klockan 10 på morgonen den 26 december drog sig vattnet från vikarna tillbaka. När tsunamin drabbade ön, kl 10:37, kom vattnet från båda vikarna och möttes i mitten av näset. Den våg som kom in över Ton Sai Bay var 3 meter hög. Den våg som kom in över Loh Dalum Bay var 6,5 meter hög. Många människor dog i tsunamin och de materiella skadorna var obeskrivligt stora. Vid tiden för tsunamin fanns det uppskattningsvis 10.000 personer på ön, inklusive turister.Tips från butiken!

Se alla erbjudanden i butiken   

Mat och Restauranger på Koh phi phi

Thailändsk mat har ett rykte om sig att erbjuda några av världens mest utsökta och kreativa maträtter. De många rätterna – allt från snabba lunchnudlar till kryddiga sallader, soppor och curryrätter - i kombination med ingredienser som kokosmjölk, citrongräs och ingefära, är något som alla måste undersöka närmare. Thailändsk mat varierar från region till region beroende på lokala råvaror. Södra Thailand är känt för sina eldiga curryrätter och fiskrätter och utbudet av fisk, räkor, hummer och krabba är stort. Så passa på att njuta av havets delikatesser till priser som tål att jämförs.
Läs vår restaurang guide för Koh Phi Phi


Gym på Koh Phi Phi - Hälsa träning och Fitness

Gym & Fitness - Även i paradiset måste man vara mån om sin hälsa och motionera för att må bra i kropp och själ. Det bästa stället på Koh Phi Phi att göra det är på Phi Phi Banyan Villa Gym. Hotellet har ett modernt stort center dit alla är välkomna att träna.Besökarnas egna tips & kommentarer om fakta


Skriv gärna ett litet tips eller kommentar om fakta som andra kan läsa

Namn
Ditt tips/kommentar

Skriv kod
Skriv denna kod i fältet till vänsterHotell bungalow med pool i thailand.