backpackers på Koh Phi Phi

Backpackers på Koh Phi Phi

Backpacker på Koh Phi Phi Phi Phi Islands är ett populärt resmål för backpackers som reser i Thailand. Vissa väljer att bo mitt i smeten i Tonsai östra delen, medan andra söker sig till de mer orörda platserna som t.ex. stränderna på östra sidan om Phi Phi Don.

En populär strand för backpackers på Phi Phi öarna är Ao Poh Beach strax bortanför Long Beach.Tips att resa som backpacker i Thailand

Det är lätt att resa på egen hand i Thailand som backpacker. Utbudet av boende är generöst. Allmänna kommunikationsmedel funkar utmärkt. Och önskar du hjälp med att boka biljetter, rum etcetera finns gott om resebyråer och fixare som får färden att flyta.

Res gärna med tåg eller statliga bussar, air-con och VIP är bäst. Undvik turist-minibussar som i flera fall omges med rykte om organiserade stölder. Inrikesflyg bokas billigast via nätet.


Sol och bad för backpackers

Ko Pha-ngan om du gillar strandparty och vill mingla med andra resenärer. Stranden Hat Rin står för månskensfester, vackra Hat Thong Nai Pan i norr är lugnare.


Bangkok och backpackers

Bangkoks klassiska ”backpackergata” Khao San Road är väl inte riktigt vad den en gång varit, men här finns fortfarande en hel del budgethotell, resebyråer som fixar visum och flygbiljetter, frukostställen, gatumarknad med bland annat hippiekläder. Detta är inte världens mysigaste och genuina gata, men det är fortfarande en bra plats att träffa andra resenärer på, men se upp med stölder (eget hänglås kan vara bra att sätta på rumsdörren) och bondfångeri. Ett mycket bra alternativ till Khao San Road är att bo i Chinatowns gränder nära Chao Phrayafloden.


För den som vill bo billigt på sin resa som backpacker i Thailand och Phi Phi kan hitta billigt boende och hotell till thailand på Hostelsonline.se. Även Thailandbudget.se är specialiserad på bra billiga hotell i Thailand

Hotell bungalow med pool i thailand.